--------------------
توسل به قرآن و اهلبیت (ع) شب قدر
مذهبی, منبر مکتوب – امام علی (علیه السلام)
«اللَّهُمَّ بِذِمَّهِ الْإِسْلامِ أَتَوَسَّلُ إِلَیْکَ وَ بِحُرْمَهِ الْقُرْآنِ أَعْتَمِدُ إِلَیْکَ وَ بِحُبِّی النَّبِیَّ االْأُمِّیَّ … أَرْجُو الزُّلْفَهَ لَدَیْکَ» (دعای ابو حمزه ثمالی)
مناسبت: شب قدر
ایجاد انگیزه[۱]
خداوند متعال در سوره لقمان میفرماید: دو رزق برای همه انسانها مقرر شده است. یک روزی ظاهری و دیگری روزی باطنی: «أَسْبَغَ عَلَیْکُمْ نِعَمَهُ ظَاهِرَهً وَبَاطِنَهً[۲]؛ نعمتهای ظاهری و باطنی را برایتان ارزانی داشت.»
اما آنچه مهم و قابل دقت میباشد این است که هیچکدام از این دو نعمت بدون واسطه به انسان نمیرسند. هیچ جاده بیواسطهای بین انسان و پروردگار در گرفتن رزق مادی و معنوی وجود ندارد. خود حضرت حق در قرآن میفرماید «وَابْتَغُواْ إِلَیهِ الْوَسِیلَهَ»[۳]
امام صادق (ع) در روایتی فرمودند: «أَبَى اللَّهُ أَنْ یُجْرِیَ الْأَشْیَاءَ إِلَّا بِأَسْبَاب و نَحنُ تِلکَ الاسبَاب؛[۴] خداوند متعال ابا دارد که امور بدون واسطه جاری بشوند»
بنابراین ما واسطه لازم داریم. عمل و اسباب نیاز داریم که فیوضات مادی و معنوی خداوند به ما برسد. این یک قانون و قاعده است که هم قرآن و هم روایات به آن اشاره کردهاند که هیچ اتفاقی در عالم بدون اسباب و واسطه رخ نمیدهد، حتی در عالم مادیات.
عالم برای حیات خود نیازمند باران است. برای رسیدن این فیض، چندین واسطه باید دست به دست همدیگر بدهند و وطیف ویژه خود را انجام دهند تا قطرات باران رحمت بر عالم ببارد؟ دریا، خورشید، حرارت بهاندازه خورشید، تبدیل شدن آب به بخار، تبدیل شدن بخار به ابر، بارش ابر، جاری شدن آب. همه اینها واسطههایی است که بین خدا و عالم برای یک قطره باران وجود دارد.
اراده پروردگار عالم به این تعلق گرفته که هر نیازمندی به وجود مقدس او نیازش را با واسطه تأمین کند. در روایات آمده انبیاء الهی هم از این قاعده مستثنا نیستند. نقل شده: حضرت…
👉 https://sarmashg.ir/mag/?p=18747 🌐
————————
#⃣ #مذهبی #منبر_مکتوب_و_آنلاین
🔘 🔗 دیدن متن کامل
- ۹۸/۰۸/۲۱